Om Pictor & penslarna

Precis som väggar byter färg, inredningsstilar förändras och familjer växer så behöver vi putsa på vår fasad. ArtDecor blir Pictor & penslarna.

Mycket har hänt sedan starten för 17 år sedan. Framförallt i vår omvärld men också i vårt bolag. Vi har blivit många fler och kan göra mycket mer. Förra året kom Pierre in som delägare, med stor passion för linoljefärg och skicklighet inom dekormåleri. Det senaste året har vi tillsammans utforskat nya tekniker och produkter, allt för att kunna ligga i framkant. Vi nöjer oss inte förrän du som kund blir lyrisk över resultatet av vårt arbete.

MÅLERI PÅ GODA GRUNDER

Med vårt nya namn och nya utseende vill vi visa att vi spänner över både nya och äldre former av måleri, invändigt såväl som utvändigt. Från fasadmålning och fönsterrenovering till tidsenligt dekormåleri i trapphus och rum målade med naturpigment. Vårt grundliga arbete kännetecknas alltid av vårt signum – omsorg om dig och miljöerna du vistas i.

PICTOR – VEM ÄR DET?

Pictor är det latinska ordet för målare. På medeltiden tog kyrkomålare Albertus Pictor namnet för att etablera sig som en stilbildande hantverkare. För oss symboliserar Pictor vår vurm för traditionella måleritekniker, stolthet i hantverket och kunskap inom dekormåleri. Penslarna står för vår bredd och vårt stora gäng som finns här för att hjälpa dig med allt från tapetsering till fönsterrenovering.

Olle Dahlberg & Pierre Brockmann

MÄSTARBREV

Söker du en kunnig och pålitlig hantverkare? Söker du en Mästare? Pictor & Penslarna innehar behörighet för Mästarbrev. Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverksyrke. Det utfärdas av Sveriges Hantverksråd enligt de krav som anges i Lag och Förordning om Mästarbrev för hantverkare (SFS 1995:1255 och SFS 1995: 1256). Läs mer på Sveriges Hantverksråd.